February 3, 2023


NLEX import Jonathon Simmons ima svoj prvi nastup u PBA ligi.  – PBA SLIKE

NLEX import Jonathon Simmons ima svoj prvi nastup u PBA ligi. – PBA SLIKE

Bez obzira ostaje li on ili odlazi, NLEX-ov fokus trenutno je izvlačenje maksimuma iz uvoza Jonathana Simmonsa.

Tako je kapetan Kevin Alas opisao situaciju u kojoj se nalaze Road Warriorsi nakon poraza od Blackwatera 124-102 u srijedu, čime je klub otvorio svoju PBA Governors’ Cup kampanju na sjajan način.

“Samo želimo uživati ​​u svakom trenutku kada je Jonathan s nama. Može nas ostaviti, može ostati. Ako ikad odigra samo četiri utakmice, pokušat ćemo ostvariti svaku pobjedu koju možemo u tom razdoblju,” rekao je Alas za Inquirer ubrzo nakon što je postigao rekord karijere od 31 poena i pomogao Road Warriorsima u Smart Araneta Coliseumu na Kubau , Quezon City .

TNT je izdržao cijeli niz i ostvario pobjedu 123-119 nad Phoenixom u drugoj utakmici.

Jalen Hudson predvodio je Tropang Gigu s 34 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

1-2 udarca

“On je NBA kalibar. I svi ste ovo već vidjeli. Što se nas tiče, samo pokušavamo ne izgubiti fokus jer se ovakve stvari događaju i izvan su naše kontrole. Svi mi jednostavno moramo isporučiti,” tihi je Alas rekao o Simmonsu, koji je prije NLEX kampanje sklopio unosan ugovor u Kini.

Veteran NBA lige, koji je svoje najbolje trenutke imao u San Antonio Spursima, završio je s 32 poena, devet skokova i sedam asistencija čime je upotpunio Alasovu briljantnu večer.

Dvojac je bio istaknut na ploči za nagrađivanje, kombinirajući 29 poena što je pomoglo NLEX-u da nadmaši neprijatelja gotovo dvostruko, 40-21.

“Bio sam prilično uvjeren da može igrati”, rekao je trener NLEX-a Frankie Lim o Simmonsu, koji je navodno dobio odobrenje od kineskog kluba da nastavi igrati za Road Warriorse samo nekoliko sati prije utakmice.

“Jedna stvar koja mi se sviđa kod Simmonsa je to što je bio iskren sa mnom. Stvarno sam to cijenio,” nastavio je Lim. “Kada je rekao da mora ići u Kinu igrati, rekao sam mu da prvo završi ugovor ovdje, možda nam prvo može dati četiri pobjede. [he leaves].”

Ništa definitivno “Ne mogu to zaustaviti, jer je puno novca uključeno. Također postoji šansa da bi mogao ostati duže i to je ono što mi je ranije rečeno.”

Simmons je sa svoje strane rekao da ga navijači NLEX-a mogu očekivati ​​u sljedećoj utakmici protiv NorthPorta, koja je na rasporedu ove subote, u Antipolo Cityju. Ali također nije mogao dati ništa definitivno o duljini svog boravka u Road Warriorsima.

“Ne znam čovječe, te stvari prepuštam upravi. Samo sam došao igrati košarku, ali sretan sam što je uspjelo pa sam mogao igrati i odvesti ovu momčad do pobjede”, rekao je. – Vidjet ćemo što će se dogoditi.

Skinuo je kapu sposobnostima svojih suigrača, čak je otišao toliko daleko da je ponudio savjete o tome kako napredovati u konferenciji na kraju sezone.

“Samo trebamo poboljšati obranu. Mislim da će naša obrana od sada pomoći u trenutku našeg napada, tako da uglavnom naučimo međusobne bodove i dobijemo više kemije u obrani i tada će nas biti teško pobijediti”, rekao je.

Blackwater se mučio kroz prve tri četvrtine, a sve zahvaljujući povratku Shawna Glovera i sada spremnih domaćih Basera Amera i Yousefa Tahe. Svi su završili s dvoznamenkastim brojem kao mladi Ular Act.

Vaša tjedna sportska analiza

Pročitaj sljedeće

Ne propustite najnovije vijesti i informacije.

Pretplatite se na INQUIRER PLUS kako biste dobili pristup The Philippine Daily Inquireru i više od 70 drugih naslova, dijelite do 5 gadgeta, slušajte vijesti, preuzimajte od 4 ujutro i dijelite članke na društvenim medijima. Nazovite 896 6000.

Za komentare, pritužbe ili pitanja, obratite nam se.