January 31, 2023


Britanski kruzerskaši Richard Riakporhe i Chris Billam-Smith mogu očekivati ​​da će se boriti za svjetske naslove 2023. godine.

Ali u narednim borbama morat će pobijediti.

Billam-Smith drži Armenda Xhoxhaja 17. prosinca, uživo na nebeski sportovidok će Riakporhe boksati početkom nove godine.

Koristite preglednik Chrome za pristupačniji video player

Chris Billam-Smith cilja na borbu za svjetski naslov nakon svoje borbe u Bournemouthu protiv Armenda Xhoxhaja u prosincu

Londonski Riakporhe u dobroj je poziciji za borbu protiv WBC prvaka Ilunga Makabua.

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaimain rekao je nebeski sportovi: “Apsolutno, on [Riakporhe] on je sjajan borac, uspio je doći na svjetsku scenu i siguran sam da ćemo čuti za njega.

“Bili smo u kontaktu s BOXXER-om i izgleda da je stvaran. Ilunga Makabu ima [mandatory] obrana predviđena za iduću godinu. Ali u svakom trenutku mogao se boriti u dragovoljnoj obrani [against Riakporhe] i sigurno ću se veseliti sjajnoj novoj perspektivi koja dolazi u kombinaciju.”

Arsen Goulamirian drži naslov WBA prvaka u kruzer kategoriji i njegov tim već razmišlja o mogućoj borbi s Riakporheom ili Billam-Smithom.

Koristite preglednik Chrome za pristupačniji video player

Billam-Smith pobjeđuje Isaaca Chamberlaina odlukom sudaca u epskoj borbi od 12 rundi u Bournemouthu

Yohan Zaoui, koji predstavlja Goulamirian, rekao je nebeski sportovi: “Nakon tri godine bez borbe, Arsen je dokazao da je pravi šampion [beating Aleksei Egorov last month] i on će biti jači u sljedećoj borbi. Spreman je boriti se protiv svakoga i dokazati da je najbolji kruzer na svijetu.

“Borba protiv Billam-Smitha ili Riakporhea bila bi eksplozivna i zanimljiva za sve ljubitelje boksa. Imao sam odličan osjećaj s Benom Shalomom, volit ću raditi s njim u ovoj borbi”, nastavio je.

– Svejedno, Arsen će se boriti sljedećeg ožujka.

Richard Riakporhe u akciji protiv Fabija Turchija (Slika: Lawrence Lustig)
Slika:
Riakporhe ima mogućnosti da dosegne svjetsku scenu (Slika: Lawrence Lustig/BOXXER)

Ben Shalom iz BOXXER-a promovira dvojicu Britanaca i kaže: “Billam-Smith i Riakporhe će se boriti za svjetske naslove.

“Bit će to velika godina za srednje kategorije. Richard će izaći u siječnju, a Billam-Smith će biti glavni u prosincu. Nadamo se da ćemo ponovno vidjeti Lawrencea Okolieja na slici.

“Ovo je velika godina za krstaše. Jai Opetaia [the IBF champion] također se želi boriti u Velikoj Britaniji. Goulamirian da. Siguran sam da ćemo sljedeće godine vidjeti eksplozivnu srednju kategoriju.”