January 31, 2023


NU muška odbojkaška reprezentacija slavi pobjedu u V-ligi.  – FOTO V-LIGA

NU muška odbojkaška reprezentacija slavi pobjedu u V-ligi. – FOTO V-LIGA

MANILA, Filipini — Nacionalno sveučilište pobijedilo je Sveučilište Santo Tomas, 25-23, 25-23, 25-21, u trećoj utakmici finala i osvojilo V-League Men’s Collegiate Challenge Cup 2022. u Paco Areni u petak.

Kruna V-lige drugi je uzastopni naslov Bulldogsa nakon pobjede nad Cignal HD Spikers u nedavnom Spikers Turfu.

“U ovoj utakmici na život i smrt vidio sam da stvarno žele biti prvaci, za razliku od druge utakmice. Tada su se previše opustili, bili su zadovoljni onim što smo napravili”, rekao je trener Dante Alinsunurin.

Bulldogsi su u trećem setu imali poen za prvenstvo, 24-20, kada Nico Almendras nije uspio uspješno servirati, pogodivši mrežu dajući priliku Tiger Spikersima da produže.

Tijekom prikupljanja meč bodova, Kennry Malinis je postigao kill u kombiniranoj igri kako bi zapečatio dogovor za NU. Malinis je završio s 12 poena.

UST je držao tanko vodstvo od 22-20 u drugom setu, ali Tiger Spikers su napravili gomilu pogrešaka, dajući Bulldogima priliku da iskoriste i postignu pet uzastopnih set lopti za udobno vodstvo od 2-0.

Obed Mukaba završio je s 14 poena iz osam napada, pet blokada i asa za NU, dok je MVP turnira Almendras dodao 12 poena.

Josh Ybañez je u porazu upisao 15 poena i 12 prijema. Gboy De Vega također je imao 14 poena i 18 prijema za Tiger Spikerse.

Pročitaj sljedeće

Ne propustite najnovije vijesti i informacije.

Pretplatite se na INQUIRER PLUS kako biste dobili pristup The Philippine Daily Inquireru i više od 70 drugih naslova, dijelite do 5 gadgeta, slušajte vijesti, preuzimajte od 4 ujutro i dijelite članke na društvenim medijima. Nazovite 896 6000.

Za komentare, pritužbe ili pitanja, obratite nam se.