January 31, 2023


sve - FIFA Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022. - Navijači u Tokiju gledaju Japan protiv Hrvatske - Tokio, Japan - 6. prosinca 2022. Reakcija japanskih navijača dok su gledali izvođenje jedanaesteraca u Bee baru

FIFA Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022. – navijači u Tokiju gledaju Japan protiv Hrvatske – Tokio, Japan – 6. prosinca 2022. Japanski navijači reagiraju dok gledaju izvođenje jedanaesteraca u Bee baru REUTERS/Kim Kyung-Hoon

TOKIO – Navijači Japana oplakivali su poraz svoje momčadi od Hrvatske rezultatom 3-1 u seriji jedanaesteraca na Svjetskom prvenstvu u Kataru, srušivši tako san svoje zemlje o prolasku u četvrtfinale.

Neki navijači Samurai Blue gledali su utakmicu u sportskom baru u Tokiju, a nisu ih pokolebali kiša i ponoć. Rezervirali su svoja mjesta u baru nadajući se da će Japan po prvi put doći do osmine finala, ali su bili jako razočarani.

“Um mi se ispraznio… Nisam imao nikakvih emocija”, rekao je u utorak 21-godišnji sveučilišni student Shun Hasegawa sa suzama u očima dok je opisivao trenutak kada je Japan izgubio izvođenje jedanaesteraca.

“Utakmica je odlučena izvođenjem penala, tako da je bilo 50-50 šanse da Japan pobijedi ili izgubi. Mislim da su izvođenja jedanaesteraca pomalo poput nasumičnog izvlačenja… tako je frustrirajuće misliti da je postojala 50% šanse da Japan pobijedi,” dodao je.

Navijači su se u međuvremenu hvatali za kosu i plakali od radosti dok je Japan otvarao gol preko Daizena Maede u 43. minuti, prije nego što je Hrvat Ivan Perišić postigao izjednačujući rezultat, te su dvije momčadi bile izjednačene 1-1 do izvođenja jedanaesteraca.

Jedanaesterce Takumi Minamino, Kaoru Mitoma i Maya Yoshida obranio je Hrvat Dominik Livaković. Naposljetku je zavladala zapanjena tišina dok su Hrvati osigurali pobjedu, a Mario Pašalić poslao je japanskog vratara Shuichija Gondu u krivom smjeru.

“Bilo je tako zabavno gledati od početka do kraja i stvarno me oduševilo”, rekao je 35-godišnji Ryosuke Kabe.

“Svaki je igrač stavio na kocku sve što je imao. Bilo je srceparajuće vidjeti ih kako se bore sa svime što su imali.”

Samurai Blue izveo je impresivan povratak protiv Španjolske i došao do osmine finala po četvrti put, na vrhu svoje skupine nakon što je turnir započeo povratničkom pobjedom nad Njemačkom prije nego što je izgubio od Kostarike.

POVEZANE PRIČE

Pročitaj sljedeće

Ne propustite najnovije vijesti i informacije.

Pretplatite se na INQUIRER PLUS kako biste dobili pristup The Philippine Daily Inquireru i više od 70 drugih naslova, dijelite do 5 gadgeta, slušajte vijesti, preuzimajte od 4 ujutro i dijelite članke na društvenim medijima. Nazovite 896 6000.

Za komentare, pritužbe ili pitanja, obratite nam se.