January 31, 2023


Predviđeni sudionici ovog poziva su dizajneri i redatelji koji se identificiraju kao Latinoamerikanci i Hispanoamerikanci, posebno oni iz povijesno isključenih populacija, uključujući starosjedilačko stanovništvo, Afro-Latino/x, Karibe i Azijsko-Latino/x.

U Collaboratorio će biti primljeno 35 sudionika. Tijekom boravka u Portlandu, sudionici će biti podijeljeni u timove i imati tri dana neprekidnog rada na lokaciji u Portlandu. Svi timovi radit će prema istom planu, a njihovo vrijeme u Portlandu će kulminirati danom prezentacija učenja i procesa.

Tijekom pet dana u Portlandu, cilj nam je dokumentirati učenja, otkrića i uvide koji su se dogodili tijekom našeg zajedničkog vremena. Ovo je izravna intervencija na povijesni nedostatak dokumentacije o Latinx teatru i njegovim kreatorima. Pet pojedinaca, znanstvenika i/ili bilo koga tko je zainteresiran i sposoban izraditi ovu dokumentaciju bit će odabrano da nam se pridruži u Portlandu. Svaki pojedinac bit će uparen s timom koji će krenuti na svoje trodnevno putovanje suradnje i razmišljanja. Jedino trenutno očekivanje je da suradnik/dokumentarist napiše ili sunapiše članak za HowlRound o Collaboratoriju i putovanju svog tima. Također se nadamo da ćemo pronaći različite načine za razmjenu znanja i raspravu o tome kada budemo imali tim.

LTC trenutno traži prijave od sudionika za dizajnere, redatelje i akademike/dokumentariste. Prijavu za dizajnera i redatelja možete pronaći ovdje, a prijavu za suradnika/dokumentarca možete pronaći ovdje.

Imate pitanja? Pogledajte našu listu s često postavljanim pitanjima. Održat će se i sljedeće jednosatne informativne sesije. Prijavite se na ovoj poveznici kako biste primali Zoom informacije.

Datumi informativne sesije Collaboratorio:

Četvrtak, 15. prosinca 2022., u 15:00 PDT (San Francisco, UTC -7) / 17:00 CDT (Chicago, UTC -5) / 18:00 EDT (New York, UTC -4)

Utorak, 10. siječnja 2023. u 11:00 PDT (San Francisco, UTC -7) / 13:00 CDT (Chicago, UTC -5) / 14:00 EDT (New York, UTC -4)

Srijeda, 18. siječnja 2023., u 13:00 PDT (San Francisco, UTC -7) / 15:00 CDT (Chicago, UTC -5) / 16:00 EDT (New York, UTC -4)

Za sva dodatna pitanja obratite se LTC producentici Jacqueline Flores na [email protected]🇧🇷