January 31, 2023


Zadnje ažuriranje OtakuKart tima 2. studenog 2022

Shuhei je jedan od najvitalnijih likova u seriji, a da to nije ni pokušao. Svaki lik u seriji postao je miljenik obožavatelja zbog svoje pozadine ili načina na koji su odrasli tijekom priče. Shuhei je postao popularan samim time što je bio on. U lažnom gradskom luku Kurukura prvi je svima pokazao svoje vještine. Bio je protiv Aranacara koji mu je bio jednak po moći, ali je imao prednost nad njim u borbi.

Shuhei se borio obrambeno tijekom cijele borbe i njegovi protunapadi su lako nadvladani. Činilo se da će umrijeti u borbi jer je njegov dojam kroz cijelu seriju bio loš, a nije dobio niti jednu borbu. (Filmovi nisu kanonski). Zatim, kada je bio u kritičnom trenutku, Shuhei je pustio svoj Shikai, i morali smo vidjeti kako je to izgledalo.

Posebno su Toshiro i Sui Feng bili sretni što ga vide kako ga koristi. A Shikai je izgledao drugačije od svega što smo vidjeli u cijeloj seriji, a oštrice su bile povezane lancima s nepredvidivim uzorkom za borbu. Ako ništa drugo, mnogi bi ovako zamislili oružje žeteoca duša. I kad ga je počeo koristiti, borba nije dugo trajala uz pobjedu na Shuheijevoj strani.

shuhei bankai

Shuhei koristeći Shikai

Njegovo pokazivanje moći lako ga je učinilo jednim od najomiljenijih likova u seriji, a njegova popularnost od tog trenutka samo raste. Ali ono što ga je učinilo posebno zanimljivim bila je njegova filozofija o njegovom maču, koja ga je učinila izvrsnim karakterom i dodala dubinu i njegovoj osobi i borbi.

Zato je Shuhei naučio Bankai ni od koga drugog do od Kenseija. Obožavatelji su jedva čekali vidjeti kako će to biti. Nažalost, ovo nikada nismo vidjeli u mangi, ali anime daje nadu u tom smislu.

Kada Shuhei uči Bankai u priči?

Shuhei uči Bankaija kako priča završava, a rat s Quinciesom je vitalniji. Uči izravno od Kinseija, A Visarda i njegovog kapetana. Nažalost, nije mogao upotrijebiti svoj Bankai u priči, a to je završilo kao zezanje u mangi tijekom posljednjih poglavlja serije. To je jako razočaralo navijače, ali tu se nije moglo ništa.

Srećom po obožavatelje, mogli su naučiti više o Bankaiju u lakim romanima, a neki od fanova to mogu doživjeti i u igrici Bleach: Brave Souls. Iako igra prikazuje njegov Bankai, nedostaje joj Bleach vibra koja ga veliča. Također, bio je u chibi avataru, tako da Bankai nije izgledao tako dobro.

Ali to je potvrdilo da je poručnik imao Bankai u svom imenu i da nije improvizirao na kraju mange. Lagani roman je napisao nitko drugi do Tite Kubo, a također možemo vidjeti punu ilustraciju Bankaija zajedno s načinom na koji funkcionira. I dovoljno je reći da Bankai ima istu korisničku filozofiju.

shuhei bankai

Shuhei koristi svoj Bankai, Kazeshini Fushi no Kōjyō

Shuhei je netko tko cijeni strah i to jasno daje do znanja na početku priče i kada prvi put koristi svoj Shikai. Također se daje naslutiti da Shuhei vjeruje da strah čini ljude jednakima, i on to vjeruje u tom pogledu. A njegov Bankai to radi, a to je nadogradnja u odnosu na njegov Shikai s crnom kuglom iznad glave s korisnikom zarobljenim u sobi.

Crna kugla apsorbira oba Seiretsua i daje ga korisniku Shuhei na kraju da izvede svoje tehnike. Svatko tko se jako oslanja na Seiretsu teško bi se borio protiv Shuheija u njegovom Bankaiju. Ali njegovi nepredvidivi pokreti također su otežavali borbu s njim. Što ga čini jednim od najsmrtonosnijih Bankaija u seriji, s malo ili nimalo mogućnosti da ga se pobijedi.

Kada će Shuhei naučiti Bankai u animeu?

Shuhei će naučiti Bankai kada anime bude u posljednjoj fazi TYBW luka. Također postoji nada da ćemo ga ovaj put koristiti jer je anime dobio više pažnje, a Tite Kubo nadgleda priču animea.

Kad je Bleach završio, završio je naglo, izostavivši ključne detalje kao i tučnjave koje bi fanovi cijenili. Shuheijev Bankai bio je jedna od tih stvari i mogao bi dobiti priliku zablistati u animeu.

Također pročitajte: Koliko će epizoda imati Bleach TYBW?