February 2, 2023


Vrlo mali broj tih zatvaranja dogodio se na javnim koledžima ili sveučilištima. Jedna velika iznimka bilo je Sveučilište Purdue. Zatvoren četiri kampusa kasnije kupio Sveučilište Kaplan radi profita 2018 i pretvorio ga u četverogodišnje javno sveučilište pod nazivom Purdue Global. Većina drugih javnih zatvaranja bila su manja, poput zatvaranja ustanove za obuku učitelja u lokalnoj osnovnoj školi.

Zatvaranja se događaju iz raznih razloga, ali obično uključuju smanjenje broja studenata, što dovodi do smanjenja školarina, glavnog izvora prihoda za mnoge fakultete. Slabe financije isključile su profitne institucije iz saveznog programa studentskih zajmova. Time se studentima odjednom onemogućuje dobivanje subvencioniranih kredita za plaćanje privatne nastave. Mnogi mali fakulteti slobodnih umjetnosti borili su se da privuku studente.

Posljedice za studente na ovim zatvorenim kampusima su ogromne. Manje od polovice ih je ponovno upisalo fakultet, navodi a Izvješće za studeni 2022 od strane SHEEO i National Student Clearinghouse Research Center.

Dvije su organizacije surađivale na istraživačkom projektu koji je pratio 143 000 studenata u 467 kampusa koji su zatvoreni između 2004. i 2020. Od veljače 2022. samo je oko trećina od 47% studenata koji su se uspješno prebacili na drugi kampus završila diplomu ili diplomu vjerodajnica. Više od 60 posto studenata u zatvorenom kampusu napustilo je koledž, dodajući veliki broj odraslih Amerikanaca koji imaju studentske zajmove i nemaju diplome.

“Zatvaranje njihovih škola zapravo zatvara vrata školskim snovima učenika”, rekao je Shapiro. “Studentima je to velika poteškoća.”

Nakon zatvaranja kampusa, studenti se često moraju prijaviti kao prijelazni studenti na novu instituciju. Shapiro je objasnio da je studentima teško pronaći koledž koji prihvaća sve bodove koje su stekli. Još je veći izazov pronaći koledž sa sličnom diplomom ili glavnim programom, a da ne morate početi ispočetka s novim preduvjetima.

Rachel Burns, viša analitičarka politike u SHEEO-u, poziva državne regulatore da osiguraju da svi fakulteti imaju planove za nepredviđene situacije, poznate kao “nastavni planovi“, tako da se studenti automatski prebacuju sa svim prikupljenim bodovima na drugu ustanovu. Ovo će biti još važnije jer SHEEO predviđa oštre padove upisa studenata i prihoda od školarina u nadolazećim godinama.

Ova priča o zatvaranje fakulteta napisala je Jill Barshay, a producirao The Hechinger Report, neovisna neprofitna novinska organizacija usmjerena na nejednakost i inovacije u obrazovanju. prijaviti se za Hechingerov bilten.