February 2, 2023


Harrison Ford inzistira na tome da postoji samo jedan Indiana Jones – on. A trailer za nadolazeći peti film u franšizi na neki način dokazuje svoju poantu. Postoji Indy koji je otprilike star kao Harrison Ford – to jest, ima 80 godina. Također uključuje scene s mlađim Indyjem, kojeg glumi… Harrison Ford. (Lice mu je pomlađeno pomoću sofisticiranih specijalnih efekata.)

Trailer za ovog petog Indiana Jonesa je ovdje i otkriva puni naslov filma: Zove se Indiana Jones i brojčanik sudbine. Trailer ne navodi što je Dial of Destiny zapravo, ali sadrži obilje akcije, priličnu količinu pucketanja bičem i pojavu Indyjeva starog prijatelja Sallaha, kojeg glumi John Rhys-Davies. Pogledaj:

Evo boljeg pogleda na ostarjelog Harrisona Forda. (Izgleda prilično dobro, barem kao fotografija.)

Lucasfilm doo
Lucasfilm doo

Tu je i novi poster za film.

Lucasfilm doo
Lucasfilm doo

Evo službenog sinopsisa filma:

Harrison Ford vraća se kao legendarni heroj arheolog u dugoočekivanom petom nastavku kultne franšize “Indiana Jones” u režiji Jamesa Mangolda (“Ford protiv Ferrarija”, “Logan”). Uz Forda glume Phoebe Waller-Bridge (“Fleabag”), Antonio Banderas (“Pain and Glory”), John Rhys-Davies (“Raiders of the Lost Ark”), Shaunette Renee Wilson (“Black Panther”), Thomas Kretschmann (“Das Boot”), Toby Jones (“Jurassic World: Fallen Kingdom”), Boyd Holbrook (“Logan”), Oliver Richters (“Black Widow”), Ethann Isidore (“Mortel”) i Mads Mikkelsen (“Fantastične zvijeri” ”) : Dumbledoreove tajne”). Film je režirao James Mangold, a producenti su Kathleen Kennedy, Frank Marshall i Simon Emanuel, a Steven Spielberg i George Lucas su izvršni producenti. John Williams, koji je poentirao za svaku IndyCar avanturu od originalnog “Raiders of the Lost Ark” iz 1981., ponovno sastavlja glazbu.

Indiana Jones i brojčanik sudbine u kinima je predviđeno za 30. lipnja 2023.

Najpodcijenjeniji Disneyjevi filmovi u posljednjih 25 godina

Nitko ove Disneyjeve filmove ne smatra “klasicima” – ali trebali bi.