February 2, 2023


Naruto serijal Masashija Kishimota ima širok raspon negativaca koji su tijekom godina osvojili svoje obožavatelje i to ne bez razloga. Naruto je jedan od najgledanijih animea jer je priča o dječaku siročetu koji je odrastao bez ičega, ali je svojom snagom volje i ustrajnošću uspio promijeniti svoju sudbinu. Međutim, obožavatelji vole seriju i zbog negativaca, koji svi imaju dobro razvijene pozadinske priče.

Klan Akatsuki oduvijek je bio miljenik obožavatelja zbog svih svojih sposobnosti, intrigantnih pozadinskih priča i cool dizajna likova. Bili su to organizacija najozloglašenijih kriminalaca i moćnih shinobija koji su se okupili kako bi donijeli novu eru mira, ali svim mogućim sredstvima.

Konan, Yahiko i Nagato osnovali su klan Akatsuki s Yahikom kao vođom. Yahikove vizije o novom i boljem svijetu bez ratova između raznih shinobija duboko su utjecale i na Konana i Nagata, jer su sva trojica izgubila svoje obitelji u ratu.

Kao jedina ženska članica Akatsukija, Konan je bila vrlo važan član grupe. Uvijek je podržavala Yahiko i Pain od djetinjstva, kao tri osnivača Akatsukija pa sve do svoje smrti.

Dakle, tko je Konan?

Konan je bio kunoichi iz Amegakurea i jedan od osnivača izvornog Akatsukija. Konana prvi put možemo vidjeti u 125. epizodi animea. Konanovi roditelji ubijeni su tijekom Drugog Shinobi rata i stoga je ona bila siroče prepuštena sama sebi. Ona je ta koja pronalazi Nagata kako leži na zemlji sa svojim psom, na rubu smrti. Odvodi ga natrag u skrovište, gdje se uz Yahikovu pomoć brine za njega.

Njih troje se jako povezuju i dijele slične ideje o ratu. Treniraju zajedno s Jiraiyom. Kad diplomiraju, osnivaju zloglasnu skupinu Akatsuki i postavljaju Yahika za svog vođu. Yahiko je bio najstrastveniji u mijenjanju Shinobi svijeta i donošenju ere mira.

Konan koristi svoj Paper Jutsu

Konan papirna tehnika

Koje su bile Konanove sposobnosti?

Konan je bila vrlo talentirana Kunoichi i kriminalac ranga S. Jiraiya ju je osobno trenirao i on ju je također hvalio. Konanove moći jako su cijenila njegova dva partnera Yahiko i Nagato. Konanove prirodne transformacije uključivale su Vjetar, Vodu, Zemlju i Oslobađanje janga. Ona je također ninja senzornog tipa.

Konan je kao dijete volio izrađivati ​​umjetnine od papira. Kasnije je to razvila u svoj stil borbe, Ples Shikigami. Svojom tehnikom uspjela je cijelo tijelo i odjeću pretvoriti u papir. Mogla je od sebe napraviti papirnate klonove, pa čak i sakriti eksplozivne oznake u njima kako bi postavila neprijatelja u zasjedu. Mogla je stvoriti krila od papira i letjeti uz njihovu pomoć; također lansirati papirnato projektilno oružje s ovih krila.

Na njegovu ulogu nije utjecala voda, pa čak ni Jiraiyina tehnika Fire Release: Fire Bullet. Mogla je čak nadjačati Jiraiyinu tehniku ​​svojim papirnatim ninjutsuom. Konan je svojim papirom mogao stvoriti lažna okolišna okruženja.

Conanova osobnost:

U animeu se Konan pokazuje kao vrlo smireno, staloženo i stoičko držanje. U tom je pogledu slična Nagato. Dok je bila dijete, pokazalo se da je prilično vesela u usporedbi s ostalo dvoje i da ima prirodni afinitet za origami. Nažalost, traumatični događaji u njegovom životu promijenili su njegovo cjelokupno ponašanje. Ne govori puno tijekom Akatsuki sastanaka, ali je suosjećajnija od ostalih članova. Uvijek je na prvom mjestu bila sigurnost svojih članova.

Konanova uloga u Akatsukiju:

Konan je djelovao kao sporedni lik u grupi, radeći s Nagatom i Yahikom. Nakon Yahikove smrti, odlučila je slijediti i služiti Pain (Nagato), koji je sada postao vođa Akatsukija. Konan je bio jedini koji je Pain još zvao pravim imenom. Izvršavala je njegove naredbe bez pitanja i podržavala ga cijelo vrijeme. Također je djelovala kao posrednik između Paina i seljana Amegakure. Seljani su je zvali Božjim anđelom jer je na leđima imala krila od papira. Mogla je pročitati Painove emocije jer ga je poznavala od djetinjstva.

Nakon Nagatove smrti, Konan je pobjegao od Akatsukija i postao glavar sela Amegakure.

Tobi bode Konana

Tobi bode Konana

Kako je Konan umro?

Tijekom Četvrtog Shinobi svjetskog rata, Tobi se infiltrira u Amegakure. Završava licem u lice s Konan i pita je za lokaciju Nagatova leša kako bi mogao dobiti svoj Rinnegan. Ona mu kaže da ga namjerava ubiti. Kada Tobi pita zašto su ona i Pain izdali Akatsuki, Konan odgovara da je vidjela utjelovljenje svjetla i nade unutar Naruta, kao i Nagata. Zato je Nagato oživio ljude koje je ubio u Konohi, čime je njihova životna snaga potpuno iscrpljena.

Kaže da vjeruje da Naruto može postići miroljubiv i bolji svijet. Konan napada Tobija svojim Paper Shuriken Jutsuom, ali oni prolaze točno kroz njegovo nematerijalno tijelo. Zamotava ga u svoj papirnati oblik pomiješan sa svojim eksplozivnim oznakama, spremna žrtvovati se da ga ubije. Međutim, Tobi ih spašava tako što deformira većinu eksplozije. Odlomi mu se dio maske.

Konan koristi svoju ulogu da replicira Amegakureovo jezero. Tobi sleti na njega, misleći da je to pravo jezero, a zatim padne u papirnati ponor. Ona detonira šest stotina milijardi eksplozivnih oznaka koje je ondje sakrila tijekom razdoblja od deset minuta, jer Tobi ne može dugo ostati neopipljiva. Vjeruje da ga je ubila i onesvijesti se kada joj se čakra isprazni.

Iznenađujuće, Tobi se pojavljuje iza Konan i ubada je u leđa metalnom cijevi. Preživio je napad aktiviranjem Izanagija po cijenu lijevog oka. Oslobodila se i Ameine kiše su prestale prvi put. Konan je ovo shvatio kao znak Nagatove volje i nade u bolji svijet. Postala je odlučnija nego ikad da zaustavi tamu za koju je vjerovala da je Tobi. Nažalost, Tobi ju je zgrabio za vrat i stavio Genjutsu na nju kako bi otkrila Nagatovu lokaciju. Njezin je napad bio takav da će umrijeti kad iluzija završi. Njegovo tijelo natopljeno krvlju pada u vodu.

Konanov papir natopljen krvlju vraća se u njegovo skrovište iz djetinjstva

Konanova uloga vraća se u njegovo skrovište iz djetinjstva

Jedan od komadića papira s njegove odjeće, natopljen njegovom krvlju, bačen je u staro skrovište Ame Orphana i sletio je na vrh njegove ‘Hop-in’ kartice. Time je ispunjeno obećanje koje je Konan dao Nagatu i Yahiko da će se vratiti na ovo mjesto čim se sve riješi.