February 2, 2023U2 ima istu četvorku od 1976., ali prema riječima bubnjara Larryja Mullena Jr., to bi se moglo promijeniti 2023. U novom intervjuu za Washington PostMullen je rekao da se vjerojatno ne bi pridružio bendu na putu ako bi odlučili krenuti na turneju sljedeće godine, jer mu je potrebna operacija zbog godina nastupa.

“To radite samo ako se zabavljate”, rekao je Mullen. “I neće ga svi dobiti jer je cijena previsoka. Stoga mislim da je izazov u većoj velikodušnosti. Više otvorenosti prema procesu. Ja sam autonoman i cijenim svoju autonomiju. Ne pjevam s iste pjesme. Ne molim se istoj verziji Boga. Dakle, svatko ima svoje granice. A to radiš samo ako se dobro zabavljaš, znaš?”

Ipak, Mullenova izjava više liči na pragmatičnu stanku nego na prijetnju da će napustiti U2. U Twitter niti napisanoj nakon Objaviti objavljenom profilu, novinar Geoff Edgers osvrnuo se na zabrinutost za Mullenovo zdravlje, dijeleći druge citate koje je bubnjar rekao u svom intervjuu.

Otpalo mi je puno dijelova, laktovi, koljena, vratovi, a tijekom Covida kada nismo igrali, imao sam priliku pogledati neke od tih stvari, rekao je Mullen. “Dakle, postoji neka šteta na putu.” Ipak, bubnjar je rekao da mu nedostaju nastupi pred publikom, a Edgers je ponovio da bubnjar nikada nije rekao da ide u mirovinu ili da potpuno napušta U2.

“Želio bih odvojiti malo vremena, što ću učiniti da ozdravim”, rekao je Mullen. “I stvarno uživam svirati i uživam u procesu sviranja i biti u društvu kreativnih ljudi. Sviđa mi se. Nije me briga je li velika ili mala. Pomalo je poput klice koja traži vodu.”

Pročitajte cijeli U2 washington post priču ovdje, i pogledajte Edgerovu nit o Mullenovim komentarima na obilasku u nastavku. Bend je upravo prihvatio nagradu Kennedy Center Honors, a ako Bono bude htio, snimit će “glasan, beskompromisan, nerazuman gitaristički album”.